Wednesday, December 21, 2011

Meeri asendamas Annelyt vol2

Esimene täispikk Praha päev on mul nüüd läbitud. Ma kohe ütleks, et tegu oli väga kordaläinud päevaga. Ärkasime üsna varakult ja suundusime linna peale, kuhu viis meid tore ilus tramm.
Praha kesklinn oli täis 12-15 noori, kes mõjusid üsna hirmutavalt, sest olgem ausad teismelised on hirmsad! Aga ma ei lasknud sellest ennast härida ja lasin Annelyl rõõmsalt giidi mängida. Vaatasime üle mõned põhiasjad aga suurt ringi ei hakanud tegema, sest me läheme neljapäeval päris giidi tuurile. Annely viis mind läbi vannalinna ringitades Karli sillale, kus jõudsime otsusele, et peaks minema Kafka muuseumisse, enne eda aga tegime väikse lõunasöögi, mina sõin tšehhi guljašši koos "pelmeenidega". Pelmeenid on nende keeles knedliky aga need pole üldse pelmeenid vaid mingit sorti aurutatud sai. Toit oli hea, võib-olla sutsu vürtsikas aga kõhu tegi täis ja tume tšehhi õlu toidu kõrvale mekkis ka hästi.
Kõhud täis, võtsime suuna Kafka muuseumisse, kus võttis meid vastu üks vana tädike, kes rääkis meiega vene keeles ja tal oli üli äge tšehhi aksent. Muuseum ise oli päris huvitav, vahe peal tekkis selline purjus tunne aga see oli ilmselt tingitud helist ja valgustusest. Põhirõhk oli muuseumis muidugi Kafka elul ja tegemistel. Tal oli päris põnev elu, peaks kohe rohkem tema teoseid lugema.
Muuseumis käinud tsillisime niisama ringi, käisme ühes vahvas raamatupoes, vaatasime üle lennoni seina, mis ei olnud just päris see, mis ma ootasin, tegime väikse kohvi ja koogi ja läksime ooperisse!
Ooperi ja balletti piletitega on neil nii, et kui lähed pool tundi enne etendust kohale siis saab osta viimase hetkel pileti 50 tšehhi krooniga ehks siis umbes 2.10 euro eest. Eestis võib sellisest piletihinnast ainult unistada. Läksime vaatama "Võluflööti" aga mängiti hoopis "Figaro pulma". Kuna ma ei olnud ooperis varem käinud siis ma ausalt ei teadnud mida oodata, kartsin, et äkki on iga või miskit, aga nii see ei läinud. Kuna olid olemas ka inglisee keelsed subtiitrid, siis oli kõik lihtsalt jälgitav. Ja kuna "Figaro pulm" on paras seebiooper siis oli päris huvitav ka. Üks draama draama otsa :D
Pärst seda läksime Annelyga istuma baari nimega "Propaganda", jõime palju õlut ja rääkisime maast ja ilmast. Väga mõnus koht oli, kindlasti tasub üle vaadata kui Prahasse satute ;)
Koju sõitsime öö trammiga! Väga tore leiutis:D Ja õhtu lõpetas lumesadu!

Aga davaiks siis!
Täna läheme piilume äkki saab balletti minna vaatama.

Na shledanou!

Meeri

No comments:

Post a Comment