Saturday, December 24, 2011

Jõulud tulnud ju!

Tere päevast!

Eile oli väga tore ja seikluste rohke päev. Magasime seni kuni und oli, lebotasime kodus ka läksime matkama.
Meie jalutuskäik viis meid Vysehrad parki, kuhu soovitasid mul minna mitmed kohalikud ja kuhu ka Annelyl oli ammu plaan mind viia, sest see on tema kodu lähedal ja seda kohta lihtsalt peab nägema. Teel meie siht kohta vaatasime ka üle enesetapjate silla, sild ühendab kahte mäge, see on siis niiöelda otsetee kesklinna, kui sild valmis siis see osutus väga popiks enesetappu kohaks. Nüüd on sild väidetavalt enesetapu kindel aga ma arvan, et kui ikka keegi väga tahab sealt alla hüpata siis on see ikka võimalik küll. Sillalt avaneb ka väga kaunis Vysehradileja seal olevale . See on väga ilus rahulik park, palju ilusaid vaateid. Piilusime ka kirku kõrval olevasse surnuaeda, mis oli väga uhke ja midagi sellist Eestis küll ei leia.
Pärast meie matka suundusime kohalikku ostukeskusesse tegime väikse jõulu shoppingu, läksime koju, õgisime ja tegime ennast ilusaks ja läksime linna peale.
Tramm oli uskumatult tühi, Annely sõnul polnud ta varem nii tühja trammiga Prahas sõitnud. Eks see oli vast tingitud sellest, et tegu oli 23. detsembriga ja eile toimusid ka Vaclav Haveli matused. Samuti oli linna rahulikum kui tavaliselt, suurema osa liikvel olevatsest inimestest moodustasid meie Aasia sõbrad ja muidugi ka hulganisti meie idanaabreid. Vaatasime üle õhtuse Karli silla, tegime totakaid pilte ja läksime õlut jooma!
Õlut jõime Popo Cafe Petl'is, kui ma pole varem maininud siis õlu on siin ikka väga odav,üks klaas maksab umbes 1,20 Euri või kui veab siis isegi vähem. Popos kohtasime Annely tšehhi sõbrannat, kes oli Erasmusega tartus, ja veel palju tšehhe, kellega sai pläkutada maast ja ilmast. Grupis oli ka üks mees kes millagi pärast filmis kõiki kogu aeg, ee oli väga veider aga noh vähemalt ta tegi meile õlle välja :D
Õlled joodud, otsustasime minna tantsima. Kuna Annely pn meil plaani meister siis tal oli juba ammu võetud plaan viia mind Vagonisse , kus oli video "disko", päris diskoks seda siiski nimetada ei saa, sest seal mängiti rokki, kuulis kõike ACDC, The Rasmus, Rammstein jne jne. Kuna Annelyl on kuri plaan leida mulle majanduslikult kindlustatud mees kes resideerub Prahas, et ma ei peaks kunagi lahkuma, siis hoidis ta oma silmad kõrvad lahti, et mind kellegile maha ärida. Üsna pea ujus meie vaatevälja üks hispaanlane, kel isenesest polnud midagi viga aga no hispaania mehed on ikka hispaania mehed :D Tegu on siis Ale-Ale-Alejandroga, kes leidis, et mul oli täiuslikud silmad, täiuslik nina ja täiuslik suu...no meul ikak ego tõusis :D Tore on kui keegi nii palju komplimente teeb...."Merrrriiiii hääv ju don shampuu kommerrrsiaaaals!?Ju hääv veri beautiful heer!" Oh jah! Samal ajal kui Alejandro mind võlus siis üritas Annelyt samal ajal võluda Alejandro sõber Alejandro!...hispaanlased on oma nimedega ikka nii loovad, aga noh Alejandro 2 pidi leppima pettumisega nagu ka Alejandro 1. Mõneks ajaks suutsime nad meist maha raputada, rokkisime rõõmsalt edasi kuni nad meid taas leidsid, sisi leidsime, et on aeg põgeneda.
Hakkaski õhtu lõppema, muidugi meil oli vaja korralikult süüa! Sõime pitsat ja tšehhi erirooga juustu šnitsli moodi burksi vahel, mega hea! Burksi järjekorras kohtasime ka uskumatult valgete hammastega inglise keelt kõnelevat meest, burksi süües jälgisime kuidas prostituudid ennast müüa üritavad, saigi burks otsa ja läksime trammi peale.
Nüüd on käies Jõulu hommik/päev, Annely loeb oma korterikaaslase raamatut The Art of Seduction, mis on üsna kapsaks loetud, ja ta teeb seda väidetavalt minu nimel, ma olen nii tänulik!
Värsti hakkame meisterdama meie jõuluõhtusooki, verivorsti ka muud eesti nänni! Kahjuks me traditsioonilist tšehhi jõulutoitu ei oska teha :(, selleks on muideks karpkala.

Aga mis siin ikka! Häid jõule kallid sõbrad!

Meeri

1 comment:

  1. Kas seal müüakse siis ka verivosrti või Sa tassisid need Eestist kaasa? Lahedad lood Teil muidu seal Tsehhis, ma siin praeu lugesin ja naersin nii et silmad märjad ;D

    ReplyDelete